2024.április 26.péntek, 01:07:41

 

Traktorverseny - Közel száz munkagép vonult fel


Barlahida – Második alkalommal rendeztek mezőgazdasági géptalálkozót a zalai községben. A rendezvényen közel száz munkagép vett részt.

– Tavaly sáros, idén poros – jellemezte a rendezvény körülményeit az egyik főszervező, Horváth Péter. Valóban, a kánikulai forróság miatt a falu mellett kijelölt versenypályát időnként belepte a por, de ez sem a nézőket, sem a munkagépek pilótáit nem zavarta, mindhárom meghirdetett versenyszám iránt nagy volt az érdeklődés.
– A találkozó megrendezésével az volt a célunk, hogy a traktorosoknak is legyen egy napja, ahol bemutathatják tudásukat, eljátszadozhatnak a gépeikkel –folytatta a rendezvény másik házigazdája, Hári István. – Az ismerőseink közt ugyanis rengeteg az olyan személy, akit munkája köt a traktorokhoz, vagy van saját munkagépe. A versenyfeladatokat úgy állítottuk össze, hogy azok a mindennapi rutinhoz kötődjenek, ezért különösebben nem kellett készülni rájuk.
A találkozón mintegy száz munkagép jelent meg. A legnépesebb mezőny a szlalomozásban gyűlt össze, egész délelőtt zajlottak a futamok. Délutánra maradt a pótkocsis tolatás és a pulling, de közben a felvonultatott munkagépekkel különböző bemutatókat is tartottak, illetve szépségverseny is zajlott a találkozón, ennek zsűrijébe találomra kértek fel néhány személyt a nézelődők közül a szervezők.
– Nagyságrendileg ugyanannyian vagyunk, mint tavaly – folytatta Hári István. – Egy kicsit bezavart, hogy munkanap van, de aki tehette, így is eljött. A legtöbben továbbra is Zalából érkeztek, de akadt nevező Veszprém megyéből is.
Az életkort tekintve is változatos volt a mezőny, a legfiatalabb versenyző egy 14 esztendős fiú, Hári Zotán volt.

– Tavaly is itt voltam a találkozón, s miután már akkor is nagyon tetszett, ezért aztán nem volt kérdés, hogy idén is benevezek – válaszolta kérdésünkre a lickóvadamosi Fitos
Balázs, aki John Deere 7830-as típusú munkagépével nemcsak a leggyorsabb időt futotta a nagy kategóriában a szlalompályán, de pullingban is az élen végzett a 200 lóerő
teljesítményűek versenyében. A találkozó további nyertesei egy nagykutasi Kft. munkatársai (szlalom kis kategória), Sebők Péter (tolatás), valamint Nagy Péter Félix, Cirkovics Dániel, Nagy Zsolt, Sebők Péter és Nagy Péter (valamennyien pulling) lettek.

 

Forrás: zaol.hu, Gyuricza Ferencr cikke

 

Képek a GALÉRIÁBAN

 

VIDEO

 

VIDEO 2

 

VIDEO 3

 

VIDEO 4

 

VIDEO 5